Bestuur

Hieronder wordt het bestuur van NLCoach voorgesteld.

Paul van Ass

Ondernemer en ex- bondscoach het Nederlands heren hockeyteam. Daarna ook nog bondscoach geweest van de heren hockeyers van India. Momenteel ben ik naast mijn werkzaamheden in het bedrijfsleven ook nog actief coach van de heren hockeyers van HGC. De mooiste medaille gehaald op de Olympische Spelen van London in 2012.

Mijn missie als voorzitter van NLCoach is om het coachvak in de breedste zin meer aanzien te geven in het totale sportlandschap. NLCoach is een belangenbehartiger van de coach, voor de coach en door de coach!

Een mooie groep professionals waar ik me voor wil inzetten.

Chris Vriens

Sinds 2018 bestuurslid NLCoach. Opgeleid Ciosser en Leraar LO. In het dagelijkse werkleven HBO docent en strategisch projectleider bij Sport en Paramedische opleidingen van Fontys Hogescholen in het zuiden van het land.

Mijn persoonlijke doel met NLCoach is de positie van de sportcoaches in Nederland versterken door belangenbehartiging en opleidingen aan te bieden. Deze positie wordt maatschappelijk en politiek onderschat. Door een sportcoach community te faciliteren kunnen we voor de Nederlandse samenleving en de sport in het bijzonder nog meer toegevoegde waarde gaan creëren.

Norbert Groenewegen

Mijn loopbaan wordt gekenmerkt door de combinatie van gezondheidszorg en sport. Inmiddels ben ik ruim 30 jaar werkzaam in management- en directiefuncties in de gezondheidszorg. Mijn huidige functie is directeur van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten.

Daarnaast mijn gehele leven actief in de atletiek. Eerst als atleet op de 800 en 1500 meter, daarna als trainer-coach en de afgelopen jaren in verschillende bestuurlijke en organisatorische functies. Sinds 2012 ben ik voorzitter van de Gouden Spike, een grote (inter)nationale atletiekwedstrijd in Leiden. In 2015-2016 was ik als projectleider bij de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam verantwoordelijk voor de organisatie van de ‘International Para-Athletics Challenge’ en een ‘mini-EK’ voor jonge kinderen met protheses. Sinds oktober 2019 maak ik deel uit van het NLCoach-bestuur.

Er zijn in Nederland enkele honderdduizenden coaches actief op alle mogelijke niveaus. Het belang van de activiteiten van die coaches kan niet genoeg worden benadrukt. Denk daarbij aan preventie binnen de gezondheidszorg, vitaliteit, inspiratie en integratie. Coaches kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Mijn doel is om een bijdrage te leveren dat de positie van al deze coaches via NLCoach wordt versterkt om daarmee bij te dragen aan deze doelen.

Kirsten van der Kolk