Belangenbehartiging

NLcoach komt op voor de belangen van trainers en coaches in Nederland.

Trainen en coachen wordt een steeds belangrijker onderdeel om te komen tot prestaties van sporters. Niet alleen de prestaties, ook de maatschappelijke betekenis wordt steeds groter van de trainer-coach. Trainen en coachen is een vak geworden. Dat geldt niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. NLcoach helpt niet alleen de trainer-coach zijn kennis te ontwikkelen, maar ook bij een aantal belangrijke rand voorwaardelijke zaken zoals arbeidsvoorwaarden, contracten, verzekeringen, belastingen, enzovoort.

Er wordt steeds meer van jou als trainer-coach gevraagd. Dan wil jij je geen zorgen maken over contracten, verzekeringen, financiën en juridische zaken. Je kunt je dan concentreren op wat je het liefste doet: het beter maken van je sporters. Als lid van NLcoach kunnen wij jou daar, als belangenbehartiger van trainers-coaches, bij helpen.

Daarnaast laten wij de stem horen van onze 4.000 leden in allerlei politieke en maatschappelijke discussies en geledingen over de positie van de trainer-coach in Nederland, zelfs internationaal. Enkele voorbeelden zijn onze bijdrage aan de Kwalificatie Structuur Sport, de contacten met de WOS, Raad van Advies Dopingautoriteit en NLcoach vertegenwoordigt Nederland in het bestuur van de European Coaching Council.